MySpace izgubio sav sadržaj postavljen na servis između 2003. i 2015. godine


MySpace, nekad najpopularnija i ujedno prva globalna društvena mreža, ponovno je u centru pažnje. Tokom 2016. godine čelnici servisa otkrili kako je tri godine pre servis bio žrtva napada u kojem su napadači dobili pristup korisničkim imenima, elektronskoj pošti, lozinkama korisnika servisa.

Sada u MySpace-u priznaju kako su u procesu migracije na nove servere uspeli da izgube audio i video sadržaj te fotografije koje su korisnici uploadovali na Myspace u razdoblju od 2003. do 2015. godine (MySpace je osnovan 2003. godine). Ukratko, na servisu više nije dostupan sadržaj stariji od tri godine, a iz MySpace-a poručuju "da se izvinjavaju zbog eventualnih neprijatnosti".

Ovaj događaj izazvao je lavinu negativnih komentara na drugim modernijim društvenim mrežama. Developer Andy Baio na svom je Twitter profilu napisao kako je ovim činom izbrisano oko 50 miliona pesama od 14 miliona različitih umjetnika. Čak i spekuliše da je navodni gubitak podataka nameran kako bi se izbegla migracija i hostovanje blizu 50 miliona starih MP3 audio datoteka na novim serverima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.