Najavljeno poskupljenje svih Teslinih automobila, osim osnovnog Modela 3


Iza Tesle su prilično turbulentne nedelje. Osim najave da će uskoro predstaviti Model Y, te kako se Model 3 napokon može naručiti po davno obećanoj ceni od 35.000 dolara, u ovoj se kompaniji već tradicionalno bore sa finansijama. Elon Musk je nedavno najavio da će kompanija napustiti tradicionalni način prodaje automobila kroz salone te da će gotovo sav promet ostvarivati putem webshopa. To je za posledicu trebalo da ima otpuštanje radnika, zatvaranje salona u SAD-u i na kraju – nešto veću profitabilnost.

Međutim, nakon što je ova vest izazvala lavinu negativnih reakcija, u Tesli je odlučeno da će ipak na "životu" ostaviti svoje poslovnice u kojima se automobili mogu kupiti. Odlučeno je da će biti zatvoreno samo njih najviše 20%, i to onih koje nisu isplative, o čemu će biti odlučeno u narednih nekoliko meseci.

Zauzvrat, kompanija će morati negde drugde da popravi svoju finansijsku sliku. Stoga će, kažu, povećati cene svojih vozila za oko 3% u proseku. Trenutne cene biće na snazi samo do 18. marta, a potom će vredeti nove, sa uračunatim poskupljenjem. Jedini model koji neće poskupeti biće Model 3 po ceni od 35.000 dolara koji je tek krenuo u prodaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.