Netflix ''gubi'' i do 192 miliona dolara mesečno zbog pozajmljivanja naloga?


Internet stranica CordCutting.com u svojem izveštaju ističe kako Netflix zbog deljenja naloga gubi oko 192 miliona američkih dolara mesečno i oko 2,3 milijarde američkih dolara godišnje. Konkurentski servisi kao što su Amazon Prime Video i Hulu potencijalno imaju gubitke od 45 odnosno 40 miliona američkih dolara mesečno.

Milenijalci su uzrasna grupa korisnica koja najčešće pozajmljuje tuđi korisnički nalog kako bi pratila sadržaj dostupan na Netflixu i servisu Hulu. Generacija "baby boomera" pak najčešće pozajmljuje tuđi nalog kako bi pratila sadržaj dostupan na Amazon Prime Video servisu.

Što se tiče ušteda, Netflix nalog se u proseku pozajmljuje oko 26 meseci te računajući osnovni paket po ceni od 7,99 američkih dolara dolazimo do prosečne uštede od 207,74 američkih dolara. Amazon Prime Video se u proseku pozajmljuje oko 16 meseci te se dolazi do uštede od 143,84 američkih dolara.

U slučaju servisa Netflix i Amazon Prime Video pretplatu u većini slučajeva plaćaju roditelji ispitanika. Što se tiče ispitanika, njih 59,3% kupilo bi sopstvenu pretplatu ukoliko izgube trenutni pozajmljeni pristup Netflix-u.

Prema polu, svoju pretplatu bi u tom slučaju kupilo 73,6% žena, a žene su i korisnici koji na Netflix-u provedu u proseku oko 509 sati godišnje (oko 50 sati više od muškaraca). Na sledećem linku možete pogledati ceo izveštaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Drzava duradi nesto. Sad mora da se napravi zakon da je pozajmljivanje naloga zlocin


  2. Анониман kaže,

    Ili da je zločin ili da rođenjem postaješ automatski pretplatnik. Odbijaće ti posle od plate. (sarkazam)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.