Note 10 će možda stići bez fizičkih tipki?


Ako je verovati najnovijim glasinama koje su počele da kruže internetom, Samsung sa svog jesenjeg top modela Galaxy Note 10 u potpunosti planira izbaciti fizičke tipke, te umesto njih uvede kapacitivne. Jedan drugi izvor tvrdi da ove tipke zapravo i neće biti kapacitivne, već će uređaj imati senzore koji će reagovati na stiskanje, dakle slično kao na HTC-ovim i još nekim uređajima.

Novi koncept smartfona bez fizičkih tipki nedavno je već predstavio Meizu, ali je otišao korak dalje, jer taj futuristički model nema čak ni utor, dakle puni se isključivo bežično.

Samsung bi sličnu koncepciju najpre navodno trebao isprobati na jeftinijim modelima, verovatno iz A serije, koji bi trebali da budu svojevrstan indikator kako će tržište reagovati.

Naš stav je da je ideja "keyless" uređaja u suštini logična u smislu evolucije, ali problem bi mogle da predstavljaju tipke za podešavanja glasnoće. Naime, ako tokom razgovora želite da pojačate ili smanjite ton, fizičku tipku prst lako pronađe, dok će kod kapacitivne to predstavljati priličan problem.

Usput spomenimo da i koncept "stiskavca" kojeg je predstavio HTC, nikad nije zaživeo. Skoro isto možemo reći i za Apple-ov 3D Touch, koji se, uprkos najavama, na kraju nije pojavio na Android-ima. Zato u ovom trenutku možda nije najpametnije eksperimentisati ovakvim trikovima, odnosno barem dok se na nađe adekvatna zamena za bočne fizičke tipke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.