Pocophone F1 dobija Widevine L1 sertifikat, konačno će moći da streamuje video u HD-u


Xiaomi je krajem prošle godine predstavio mobitel Pocophone F1. Podsetimo, zadatak ovog modela je bio za što nižu cenu ponuditi hardver kakav se tada nalazio u najskupljim flagshipima, a pritom mislimo na Snapdragon 845, 6 GB RAM-a i 64 GB data prostora.

Xiaomi je u svojoj nameri manje-više uspeo. Uređaj je hardverski poprilično dobro izbalansiran, uz poneku softversku sitnicu. Pocophone-u se najviše moglo zameriti nepodržavanje snimanja 1080p@60 videa, pomalo operativni sistem, izostanak optičke stabilizacije i NFC-a te nemogućnost reprodukovanja Netflix-a u HD kvalitetu.

I dok većinu gore nabrojanih propusta Xiaomi ne može naknadno rešiti jer bi to zahtevalo fizičku ugradnju novih hardverskih komponenti jednu ipak može – nepostojanje sertifikata koji omogućava streamovanje video zapisa sa različitih servisa u HD ili višem kvalitetu. Do sada je iz navedenog razloga Pocophone F1 mogao da reprodukuje video zapise do samo 540p kvaliteta.

Ali, kako javljaju iz Xiaomi-ja, trenutno je u razvoju nadogradnja operativnog sistema sa kojom će u paketu stići i podrška za Widevine L1 DRM sertifikat. Time, će Pocophone konačno dobiti mogućnost streamovanja video zapisa u HD kvalitetu sa servisa poput Netflix-a, Hulu-a i dr.

Nadogradnju će za sada moći preuzeti samo korisnici koji su odlučili da učestvuju u beta programu. Njima je Xiaomi pustio u opticaj nadogradnju brojčane oznake 9.2.25 koja sadrži potrebni sertifikat. Po običaju, kad se developeri uvere kako je nova nadogradnja stabilna, ista će biti omogućena za preuzimanje i ostalim korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.