Povratak telefona sa tastaturom na izvlačenje


Pre desetak godina na tržištu Android telefona moglo se videti više uređaja koji su posedovali fizičku tastaturu, bilo kao integralni deo ispod ekrana, ili na izvlačenje. Kompanija F(x)tec na ovogodišnjem MWC sajmu predstavila je novi telefon F(x)tec Pro 1, napravljen u tom stilu, jer smatra da za njega postoji tržište, odnosno korisnici kojima treba upravo uređaj koji smartphone pretvara u malo računar i omogućava lakše pisanje tekstova.

Što se specifikacija hardvera tiče, F(x)tec Pro 1 nas nije nimalo impresionirao, jer ga pokreće dve godine stari SoC čipset Snapdragon 835, pa možemo slobodno reći da se najvećim delom posvećuje upravo fizičkoj QWERTY tastaturi nalik na onu kakvu je recimo imao Motorola Droid iz 2009. Tastatura se nalazi iza ekrana i "iskače" pomoću ugrađenog mehanizma koji ujedno postavlja ekran pod ugao od 155 stepeni kako bi vam rad bio jednostavniji.



U telefon su ugradili 6 GB RAM memorije i 128 GB ugrađene skladišne memorije proširive microSD karticom do čak 2 TB, a ekran je 5,99-inčni AMOLED rezolucije 2160 x 1080 piksela. Sa zadnje strane nalazi se dual kamera (12 MP i 5 MP), dok će vam za selfije poslužiti prednja kamera od 8 MP. Što se priključaka tiče, tu su USB-C port i ulaz za slušalice 3,5 mm, a za povezivanje koristi NFC, Bluetooth 5.0 i 802.11ac WiFi, dok ga napaja baterija od 3200 mAh.

Telefon radi na Android 9 Pie OS-u i dolazi sa custom launcherom, a cena će mu iznositi 650 dolara, što baš i nije malo s obzirom na stariji čipset na kojem radi, ali proizvođač veruje da će mu fizička tastatura biti dovoljan adut da privuče brojne korisnike za koje se danas više ne proizvode takvi uređaji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.