Propala crowdfunding kampanja za Meizu zero


Meizu je početkom ove godine (januar 2019.) predstavio konceptualni telefon Meizu zero. Podsetimo, reč je o prvom telefonu koji nema fizičke tipke, ulaze u ekranu, ali ni klasični zvučnik, a sve kako bi proizvođač izbegao bilo kakve otvore na njemu. Iz istog razloga nema ni otvora za SIM i memorijsku karticu pa ni za punjač.

Ali, čini se kako je ovaj telefona malo previše drugačiji u odnosu na druge ili bolje rečeno na način na koji smo ih navikli koristiti. Čini se takođe kako je Meizu imao i dobar nos zbog čega se nije odmah upustio u njegovu proizvodnju već je najprije htio oslušnuti tržište pa je novac potreban za njegovu proizvodnju odlučio prikupiti preko crowdfunding kampanje, što se na kraju i pokazalo kao dobra odluka.

Naime, crowdfunding kampanja je neslavno propala, iako Meizu nije bio pohlepan, jer su tražili samo 100.000 USD što je za ovakav jedan projekt izrazito malo. Od traženog iznosa uspeli su prikupiti manje od polovine, tačnije 45.998 USD.Koji je razlog tolikoj nezainteresovanosti za Meizu Zero nije poznato. Možda je jedan od problema stariji SoC (Snapdragon 845) ili previsoka cena uređaja. Naime, Meizu zero je tokom kampanje bilo moguće zakapariti po cenama od 1.299 USD i 2.999 USD, ovisno o tome koji je model zanimao kupce Exclusive Enginner Unit ili Exclusive Pioneering Unit.

Srećom, Meizu je bio dovoljno mudar da prilikom kreiranja odabere fiksno prikupljanje novca, odnosno sve ili ništa. Zbog toga nije obavezan da proizvede Meizu zero, za malobrojnu ekipu kojoj se telefon svideo. Meizu zero će tako još neko vreme ostati samo konceptualni uređaj, što je šteta, jer uz noviji hardver i nižu cenu mogao je biti pravo osveženje u moru sve sličnijih klonova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.