Smooth scrolling iz Edge-a stiže u Chromium Edge


Kada je Microsoft najavio da će njegov Edge browser ove godine preći na Google-ov Chromium engine, izjavio je da će od toga koristi imati čitav web i svi drugi browseri, uključujući Chrome.

Kako se čini, u tome ima nešto istine, jer će jednu od glavnih funkcija Edge-a, glatko scrollovanje (smooth scrolling) na web stranicama, Google dovesti u sve browsere koji se temelje na Chromium-u, uključujući one koji rade na Windows-u, Linux-u, Chrome OS-u i Android-u.

"Scrollbar skrolovanje mišem postaje jedna od glavnih stvari u Chromium-u", objašnjava Microsoft i dodaje kako prosečno "scrollbar scrollovanje" trenutno ima dvostruko veću latenciju u Chromium-u u poređenju sa Edge HTML-om, što se posebno može zametiti na vrlo prometnim sajtovima, pa će stoga tu funkciju iz Edge-a preseliti u Chromium.

U ovom trenutku Microsoft još uvek eksperimentiše sa tom funkcijom, pa nije poznato kada će biti dostupna korisnicima, ali Canary buildovi Google Chrome-a već dolaze sa ranom verzijom "smooth scrollinga", a Chromium verzija Edge-a koja stiže ove godine gotovo sigurno će je imati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.