Sony Xperia 1 će stalno raditi u 4K rezoluciji


Sony Xperia 1, prvi smartphone sa filmskim 21:9 odnosom stranica ekrana, donosi i 4K rezoluciju, a ako je verovati moderatorima na Sony-jevom službenom forumu, neće imati opciju njenog smanjivanja kao neki prethodni modeli, već će stalno raditi u 4K, u ovom slučaju 3840 x 1644 piksela.

Aplikacije koje dolaze sa uređajem takođe će raditi u 4K rezoluciji. Prema istom izvoru, sve ostale koje je ne podržavaju, radiće normalno u HD, i to dok ne dobiju podršku za 4K, naravno, ako je njihovi proizvođači uopšte uvedu.

Iskreno, nije nam najjasnije zbog čega je ovakva odluka doneta. Jasno je da 4K rezolucija na ekranu telefona baš i nema puno smisla, osim ga povremeno koristite u VR uređaju. Upravo zato je važna mogućnost odabira rezolucije, a njeno fiksiranje na 4K će samo povećati potrošnju baterije.

Sony Xperia 1 službeno je predstavljen na MWC-u u Barceloni pre mesec dana, ali službene informacije o početku prodaje na našem tržištu još nemamo. Cena u Velikoj Britaniji bi trebala da iznosi 849 funti, što je oko 117.000 dinara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.