Teslini automobili dobiće browser zasnovan na Chromium-u


Elon Musk je sve samo ne običan vlasnik i direktor velike korporacije. Poznati je ljubitelj Twitter-a na kojem često prima zahteve svojih korisnika i, ponekad, na njih odgovori i implementira promene kako bi odgovorio na kritike kupaca. Tako je bilo i ovaj put.

Jedan "tech entuzijasta" je, kako se sam opisuje, tvitnuo Musku da bi bilo dobro da internet browser ugrađen u Teslin infotainment počne da radi konzistentno, na što je šef Tesle kratko odgovorio – uskoro će biti nadograđen na Chromium. Kao, uostalom, i Microsoft-ov browser Edge.

Tesla se od svojih početaka diči visokom nivoom kvaliteta raznih dodataka u svojim infotainment sistemima, a njihovi su automobili i stalno povezani na Internet preko kojeg dobijaju i over-the-air nadogradnje sistema koji pokreće ceo automobil. Nadogradnja internet browsera stoga ne bi smela da bude veliki problem za njih.

Do sada je browser bio rudimentarno rešenje koje nije dobro prikazivalo sve web stranice, i često su se korisnici na njega žalili. Međutim, u Tesli poslednjih mjeseci imaju i važnijeg posla, kao na primer osigurati profitabilnost kompanije i isporuku dovoljnog broja vozila, pa se nisu bavili sitnicama poput softverske nadogradnje browsera. Ipak, čini se kako će on doći na red i da će za osnovu novog browsera biti korišćen Google-ov pouzdani sistem na kojem je zasnovan i najpopularniji browser na svetu, Chrome.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.