Tiho predstavljen i Huawei P30 Lite


Huawei je nedavno u Parizu predstavio dva najsnažnija mobitela iz nove P30 linije. Reč je naravno o modelima P30 i P30 Pro, dok je njihov slabiji brat – P30 Lite tek potiho postavljen na službenu internet stranicu kompanije.

Tome je sigurno barem jedan dobar razlog – P30 Lite je svoju premijeru doživeo koji dan ranije kada je na kineskom tržištu predstavljen telefon Nova 4e. Naime, ova dva modela se razliku samo po nazivu, dok po specifikacijama nema nikakve razlike.

Oba modela imaju 6,15“ ekran rezolucije 2.312 x 1.080 tačaka. Ekran je shodno trendovima sa urezom na vrhu, ali srećom, urez je manjih dimenzija, u obliku kapljice vode. Urez na vrhu ekrana nije sam se svrha, već je unutar njega smeštena selfie kamera (32 MP). Sa zadnje strane nalaze se tri kamere – glavna od 24 MP (f/1.8),  dve dodatne od 8 MP i 2 MP.



Zavisno od tržišta moći će se nabaviti u konfiguracijama sa 4 GB RAM-a i 6 GB RAM-a dok će u oba slučaja količina data prostora biti ista – 128 GB. Kako je reč je Lite verziji iz linije P30 uređaj je dobio slabiji SoC – Kirin 710 u odnosu na ostala dva, snažnija modela (Kirin 980).

Baterija ima kapacitet od 3.340 mAh i podržava tehnologiju brzog punjenja (18W). Huawei već prima prednarudžbine za P30 Lite, a na tržištu će se službeno pojaviti početkom aprila po ceni od oko 320 USD.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.