Ugašen Google Allo


Google je još krajem prošle godine najavio kako više nema nameru da održava aplikaciju i web servis Allo te da će ih u skorije vreme ugasiti. Google tada nije bio previše precizan oko datuma već je samo naveo kako će se gašenje mobilnih aplikacija i web servisa dogoditi tokom marta 2019. godine.

Kako je vidljivo na službenoj internetskoj stranici taj dan je bio, 12. mart 2019. Od sada je moguće samo preuzeti svoje ranije chatove. Da bi to mogli učiniti moraćete da koristite mobilnu aplikaciju. Spašavanje chatova i multimedijalnih materijala koji su putem Allo-a poslati ili primljeni je jednostavno – nakon pokretanja aplikacije Allo potrebno je otići u Settings i tamo odabrati opciju Chat te potom odabrati željeni način spašavanja podataka – u obliku CSV ili ZIP datoteke.


U slučaju odabira CVS formata moguće je spasiti samo tekst, odnosno poruke, a u slučaju odabira ZIP formata i slike, video i druge vrste datoteka. Nakon gašenja usluge sav materijal biće automatski obrisan od strane Googlea.

Inače, Allo nije jedina aplikacija koja će uskoro biti ugašena. Isti scenario krajem ovog meseca biće primenjen na aplikaciji Inbox koja je svojevremeno najavljivana kao zamena i budućnost Gmail-a. Dan pre kraja meseca – 30. marta Google će ugasiti i podršku za URL Shortener. Početkom aprila, tačnije 2. aprila 2019. godine gasi se i Google+, kompanijin ne neuspeli pokušaj kopiranja Facebook-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.