WhatsApp će vam reći koliko je puta prosleđena vaša poruka


WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, glasovne i video pozive na računarima i mobilnim telefonima. Da je to tako svedoči veliki broj korisnika, koji je odavno prešao milijardu, i koji se polako, ali sigurno ide i prema dve milijarde korisnika.

Da bi zadržao postojeće, ali i stekao nove korisnike WhatsApp se redovno nadograđuje novim mogućnostima. Nedavno smo saznali kako uskoro stiže pretraživanje unutar aplikacije i reverzno pretraživanje fotografija, a već stiže vest kako to nisu i jedine novine koje bi WhatsApp uskoro mogao da dobije.

Prema pisanju internet stranice WABetaInfo WhatsApp trenutno testira nove opcije vezane uz prosleđivanje poruka – Forwarding Info i Frequently Forwarded. Kao što vidite iz priloženih fotografija uskoro bi trebalo da bude moguće videti koliko je puta vaša poruka prosleđena dalje, drugim korisnicima. Da bi se proverio taj podatak biće potrebno malo kopati, jer isti neće biti vidljiv po defaultu. Iako bi bilo zgodno pored oznake "Forwarded" videti odmah i broj koliko je puta ta poruka prosleđena WhatsApp (barem za sada) nema nameru taj broj "javno" isticati.



Ali, biće ga moguće proveriti kako smo već naveli "kopanjem". Biće potrebno dodirnuti poruku na ekranu mobilnog uređaja i zadržati par sekundi prst dok se ne pojavi gornji panel sa dodatnim opcijama. Među njima se nalazi i poznato slovo "i" koje nam trenutno otkriva kada je poruka dostavljena primaocu te kada ju je on ili ona pročitao. U jednoj od budućih verzija stajaće i brojač koji će brojati prosleđivanja.



Ovaj podatak biće moguće proveriti samo za sopstvene poruke, tj. one koje ste sami poslali, ali ne i za one koje ste primili. Ali, izvor je otkrio mali trik koji omogućava da se broj prosleđivanja proveri i za primljene poruke. Sve što je potrebno je tu poruku poslati nekome drugome ili samome sebi kako bi ista dobila oznaku "Forwarded" i ukupni broj prosleđivanja.

Druga opcija koju WhatsApp testira je Frequently Forwarded. Ovaj natpis će se ubuduće pojavljivati kod onih poruka koje su vrlo popularne, odnosno, kod onih poruka koje korisnici WhatsApp-a učestalo nakon primanja šalju dalje. Na primer, poruke koje primite tokom božićnih i novogodišnjih praznika pa ih ukoliko vam se svide i sami šaljete drugima. Kod takvih poruka neće biti moguće proveriti tačan broj prosleđivanja jer će WhatsApp ovu oznaku dodeljivati porukama koje su prosleđene pet ili više puta.

Nove opcije primijećene su u beta inačici aplikacije brojčane oznake 2.19.80. Kada će stići u stabilnu inačicu aplikacije za sada nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.