Windows Defender menja ime, stiže i na macOS


Windows Defender je Microsoft-ova aplikacija za zaštitu od zloćudnih aplikacija koja je do sada bila dostupna isključivo na operativnom sistemu Windows.

Ali, sada aplikacija postaje multiplatformska, već je dostupna kao ekstenzija za popularne internet browsere (Chrome, Firefox), a sada stiže i na Apple-ov operativni sistem macOS. Stoga aplikacija menja i ime, umesto naziva Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), aplikacija će sada biti poznata kao Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP).

Za Apple-ov operativni sistem ne postoji previše malwarea, beleži se na primer poneka infekcija ransomwareom, zbog čega je i Apple proradio na implementaciji kvalitetnije zaštite protiv malwarea.

Microsoft-ov alat stiže kao dodatni nivo bezbednosti u početku za određen broj poslovnih korisnika na macOS Mojave, macOS High Sierra i macOS Sierra sistemima, a baš poput Office paketa za macOS i ovom slučaju korisnici će zavisiti od Microsoft-ovog AutoUpdate softvera za najnovije nadogradnje.

Uz aplikaciju dolazi i nova opcija Threat and Vulnerability Management (TVM), koja administratore obaveštava o potencijalnim bezbednosnim problemima sistema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.