Zuckerberg-ova vizija o ujedinjenoj platformi i privatnosti


U svom novom blog postu, Mark Zuckerberg je izneo svoju viziju o orijentisanju najveće društvene mreže na zaštitu privatnosti te stapanju WhatsApp-a, Messenger-a i Instagram-a u jedinstvenu platformu.

Šef Facebooka kaže da je svestan pada ugleda društvene mreže u poslednjim godinama, do čega je došlo zbog nedovoljno ozbiljnog pristupa pitanjima o zaštiti privatnosti, pa obećava da će sve svoje servise preurediti kako bi se temeljili upravo na "principima privatnosti" i kaže da će se pobrinuti da vas vaša online aktivnost iz prošlosti neće proganjati u budućnosti.

U svom dugoročnom planu Zuckerberg namerava stopiti svoje servise za poruke - WhatsApp, Instagram Direct i Facebook Messenger u jednu platformu koja će omogućiti korisnicima da iz nje komuniciraju kroz sve tri aplikacije.

Sve to će biti opremljeno sustavima end-to-end enkripcije koja bi trebala onemogućiti pristup onome kojem nešto nije namenjeno, a to se odnosi na hakere, kriminalce i državne agencije.

Kako će sve to tačno funkcionisati i kada će doći do nekih drastičnih promena šef Facebook-a nije rekao, ali čitav blog post možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.