Android spyware Exodus stigao na iOS


Stručnjaci kompanije za računarsku bezbednost Lookout otkrili su iOS verziju Exodus spywarea koji obično napada Android uređaje. Dobra stvar za većinu korisnika Apple-ovih telefona je u tome što se Exodus može naći samo u prodavnicama aplikacija "trećih strana", što znači da ga hakeri nisu uspeli zakačiti u Apple-ov službeni App Store.

Lookout je spyware pronašao na phishing stranicama koje su napravljene sa svrhom da korisnika uvere da se radi o službenim stranicama teleoperatera u Italiji i Turkmenistanu.

Kada se instalira na uređaj, spyware je u stanju da pristupi kontaktima, fotografijama, video i audio snimcima, GPS informacijama i podacima o lokacijama uređaja. Napadač takođe može da koristi aplikaciju i za audio snimanje "na zahtev", a zanimljivo je da se ukradene informacije sa iOS uređaja skladište na isti server gde i skladišti i Android verzija.

Iako se ovoga ne trebate plašiti ukoliko koristite samo službenu Apple-ovu prodavnicu sa aplikacijama, predstavlja dobar podsetnik da Apple-ovi telefoni i tableti nisu imuni na spyware kao što to mnogi njihovi korisnici misle.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.