Apple bi u iPhone na kraju mogao da ugradi Huawei-jev 5G modem


Nedavno smo doznali da bi prvi iPhone sa podrškom za 5G mreže mogao stići tek 2020. godine, da bi se pre neki dan proširile glasine kako bi se odgoda mogla proširiti na 2021. Naime, problem dolazi od Intel-a, koji najverovatnije neće biti u stanju da ispoštuje rokove isporuke XMM 8160 5G modema namijenjenih Apple-u.

Okretanje Samsung-u i MediaTeku ne bi puno pomoglo jer i oni imaju svoje obveze koje moraju ispoštovati, a ni Qualcomm verovatno ne dolazi u obzir zbog nedavnog sudskog spora sa Apple-om.

Ovu situaciju sada bi mogao iskoristiti Huawei, koji je Appleu navodno ponudio svoj Balong 5000 5G modem za ugradnju u njihove čipsete. Iako je ova platforma isprva bila namenjena isključivo Huawei-jevim uređajima, čini se da neće imati nikakav problem kod ustupanja Apple-u, koji mu zbog potpuno odvojenog ekosistema ne predstavlja konkurenciju.

Naravno, Huawei ovde vidi dobru priliku za zaradu, budući da je Apple-ov iPhone i dalje najprodavaniji smartfon na svetu, a s obzirom na njegovu visoku cenu, logično je očekivati da je svim modelima i varijantama u startu namenjena podrška za 5G mreže.

Naravno, sve ovo treba uzeti sa dobrom dozom rezerve jer se radi o neslužbenim informacijama. Ako Apple pristane, možda 5G iPhone na kraju ne bude kasnio, ali s obzirom na aktuelni trgovinski rat između SAD i Kine, ne treba zanemariti ni mogućnost da će za takav deal možda biti potreban blagoslov američkih vlasti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.