Apple će u svoju Apple Arcade uslugu uložiti 500 miliona dolara


Kompanija iz Cupertina nedavno je predstavila Apple Arcade pretplatničku uslugu za igre, koja će korisnicima ponuditi širok raspon igračkih naslova za iOS, macOS i Apple TV platforme. Prema pisanju The Financial Timesa, Apple namerava da se ozbiljno posveti ovoj usluzi, budžet za Apple Arcade trebao bi iznositi oko 500 miliona američkih dolara.

Taj iznos potrošio bi se za razne podsticaje developerima mobilnih igara te osiguranje određenih ekskluziva koje će biti dostupne samo korisnicima Apple-ovih uređaja, ali ne i direktnoj konkurenciji kao što je Google Play prodavnica Android aplikacija (ali moći će se objavljivati na PlayStation-u, Xbox-u i Nintendo Switchu).

Takođe, treba napomenuti da te igre neće biti deo uobičajene ponude na App Store-u. Kako bi dobili pristup Apple Arcade igrama korisnici će plaćati određenu mesečnu naknadu, a zauzvrat će dobiti pravo pristupa igrama koje nemaju limitirani sadržaj niti zahtevaju dodatnu kupovinu istog radi potpunog iskustva te ne sadrže oglašivački sadržaj. Arcade igre biće moguće preuzeti na uređaj, a iCloud će poslužiti za sinkhronizaciju napretka u igrama.

Potpuni finansijski detalji oko Apple Arcade usluge za sada nisu javno objavljeni, ali veruje se kako će korisnici plaćati oko 9,99 američkih dolara mesečno, od čega će kompanija iz Cupertina zadržati 50% dok ostatak navodno ide developerima u odnosu na popularnost njihova sadržaja.

Tu je i između 1 i 3 milijarde američkih dolara podsticaja koje bi developeri trebali dobiti unapred kao sredstvo za stvaranje kvalitetnog sadržaja. Premijera Apple Arcade usluge zakazana je za ovu jesen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.