Apple izgubio dve parnice vođene protiv Swatch-a


Kompanija iz Cupertina je sada već poprilično izdašnoj istoriji tužbi i povlačenja po sudovima dodala nove stavke. Ovaj put je reč o sukobu sa Swatch-om, poznatim švajcarskim proizvođačem satova. Konkretno, reč je o dve odvojene tužbe koje je Apple pokrenuo protiv Swatch-a u dve različite države.

Prva tužba pokrenuta je u Švajcarskoj zbog navodne prevelike sličnosti između Swatch-ovog slogana "Tick different" sa Apple-ovim poznatim sloganom "Think different".

Druga sudska tužba protiv Swatch-a pokrenuta je u Australiji zbog navodnog nedozvoljenog korišćenja slogana "one more thing", što je fraza kojom je Apple znao najavljivati neke dodatne proizvode tokom svojih konferencija.

Kako pišu lokalni australijski mediji, Apple se na ovu Swatch-ovu frazu požalio Australijskoj kancelariji za robne marke ističući kako su već podneli sopstveni zahtev za zaštitu svojih isključivih prava na upotrebu te fraze. Međutim, sud je presudio u korist Swatch-a ističući da ni Apple ni Swatch nisu tu frazu koristili pri predstavljanju novih proizvoda te bez veze za bilo koju specifičnu uslugu ili proizvod pa je stoga Apple dužan da plati sudske troškove parnice.

Inače Swatch je frazu koristio kako bi reklamirao svoje nove satove u stilu film noira, na njihovom reklamnom posteru ne pojavljuju se satovi već lik iz stare televizijske serije Inspektor Columbo i slavna te često ponavljana izreka glavnog istoimenog lika u toj seriji kojeg je glumio Peter Falk, a koja glasi "just one more thing".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.