Bankrot kompanije koja stoji iza brenda YotaPhone


O kompaniji Yota sa sedištem na Kajmanskim ostrvima na našim stranicama smo pisali u nekoliko navrata i to u kontekstu njihovih YotaPhone pametnih telefona sa dva ekrana.

Kompanija je u razdoblju od 2013. do 2017. godine predstavila tri različita YotaPhone Android pametna telefona koji su se na tržištu isticali po dva ekrana, jednim klasičnim (LCD u prvom i AMOLED u preostala dva YotaPhone modela) i jednim ekranom baziranim na e-ink tehnologiji za prikaz različitih korisnih informacija uz prednost duže autonomije baterije (ukoliko se za prikaz informacija koristi sekundarni e-ink ekran).

Tokom 2018. godine kompanija Yota je iz ruku kompanije Rostec prešla u ruke kineskog konzorcijuma, ali čini kako ta promena vlasništva nije pomogla kompaniji u očuvanju finansijske stabilnosti te je kompanija prema službenom glasniku Kajmanskih ostrva (Cayman Islands Gazette) proglasila bankrot.

Osim finansijskih problema Yota je suočena i sa sudskom tužbom dobavljača ekrana Hi-P Electronicsa zbog nepoštivanja uslova ugovora o međusobnoj saradnji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.