Dark Mode za Facebook-ov Messenger sada kao službena opcija


Početkom marta, Facebook je krenuo u testiranje Dark Moda za mobilnu aplikaciju Messenger. Ista nije odmah bila svima dostupna, pa je deo zainteresovanih korisnika morao da posegne za malim trikom.

Podsetimo, bilo je potrebno nekome poslati poruku koja u sebi sadržala i emotikon meseca, nakon čega se na uređaju pošiljaoca prikazala poruka o uspešnom pronalasku Dark Moda. Još je bilo samo potrebno otići u podešavanja i tamo ga aktivirati. Razlog ovom neophodnom koraku je bio taj što u tom trenutku Facebook nije mogao da garantuje da će Dark Mode u svim delovima aplikacije raditi ispravno.

Čini se kako je sada testiranje dovršeno i da nisu uočeni (veći) problemi, u radu, jer je Dark Mode sada postao i službena opcija u Messenger-u na mobilnim uređajima sa iOS i Android operativnim sistemom. Lokacija Dark Moda nije se promenila, i dalje se nalazi u podešavanjima, odmah ispod korisničkog imena.

Dark Mode se možda ne čini kao presudna opcija za mobilne aplikacije, ali je koristan. Posebno, ako se telefon koristi u lošije osvetljenim prostorima, ili ako je telefon opremljen sa OLED ekranom, tada se i potrošnja baterije osetno smanjuje.

Sledeća, takozvana, velika izdanja iOS-a i Android-a Dark Mode bi trebali da podržavaju na nivou sistema, što znači kako bi se aktiviranjem Dark Moda u podešavanjima OS-a, isti aktivirao i za sve ostale aplikacije. Za sada je Dark Mode potrebno uključivati za svaku aplikaciju zasebno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.