Facebook-u u Rusiji kazna od 41 evro


Rusija se pridružila drugim ecropskim državama koje su odlučile na neki način da kazne Facebook zbog njegove poslovne politike. Dok su druge države i EU kažnjavale Facebook sa visokim novčanim kaznama, Rusija se odlučila na ponešto drugačiji pristup.

Lokalna regulatorna agencija Roskomnadzor naime kaznila je Facebook sa novčanom kaznom od 3000 rubalja što je oko 31 evro.

Facebook je kažnjen jer ruskim vlastima nije stavio na raspolaganje informacije o lokaciji servera za skladištenje ličnih podataka ruskih korisnika te društvene mreže što je bio dužan prema amandmanu na zakon koji se tiče privatnosti podataka ruskih korisnika.

Prema spomenutom amandmanu koji je stupio na snagu 1. septembra 2015. godine sve strane IT kompanije dužne su da skladište podatke korisnika koji su ruski državljani na serverima koji se nalaze na ruskom tlu.

Daljnji Facebook-ov otpor implementaciji ovog amandmana mogao bi da rezultuje strožim kaznama, koje između ostalog mogu uključivati i zabranu Facebook-a u Rusiji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.