Facebook vraća chat na mobilnu aplikaciju


Jedina kompanija koja se po avanturističkom duhu kad su chat servisi u pitanju može meriti sa Google-om, je Facebook. Istina, Google-ov nivo maštovitosti teško je dostići, ali ako Facebook nastavi ovako da eksperimentiše, možda ga u jednom trenutku i prestigne.

Nakon što je 2011. godine lansirao samostalnu aplikaciju, Facebook je 2014. njezinu funkcionalnost zamrznuo, izbacivši iz nje funkciju chatovanja, istovremeno lansiravši posebnu aplikaciju za chat – Messenger. Tako su korisnici Facebooka, ukoliko su sa svojim virtualnim prijateljima želeli da ostanu u kontaktu na način na koji su navikli, morali koristiti dve aplikacije.

Pet godina kasnije, najnovije informacije sa bespuća interneta sugerišu da Facebook uskoro vraća mogućnost chata na mobilnu aplikaciju, ali Messenger će i dalje postojati. Naime, funkcionalnost chata u samoj aplikaciji neće biti na nivou one koju nudi Messenger, što znači da ćete za svu kompleksniju komunikaciju od pukog slanja i primanja poruka ipak morati koristiti njega.

Paralelno s ovim, Facebook razvija strategiju spajanja, odnosno čvršćeg povezivanja svih svojih servisa, koji pored navedenih obuhvataju još WhatsApp i Instagram. Biće zanimljivo videti kako će im ta integracija poći za rukom, odnosno koliko će tim potezom oduševiti ili razočarati korisnike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.