Firefox 67 će ponuditi još veći nivo zaštite korisnika


Mozilla, kompanija koja stoji iza internet browsera Firefox poznata je po svojim zalaganjima za privatnost korisnika. Za nekoliko nedelja biće dostupna nova verzija njihovog internet browsera, Firefox 67, koja će između ostalog doneti i neke nove mehanizme zaštite korisnika i njihove privatnosti. Oba sistema zaštite Mozilla je implementirala u saradnji sa Disconnect-om, developerima koji razvijaju aplikacije i servise za zaštitu privatnosti korisnika.

Biće implementirana zaštita protiv kripto rudarenja, odnosno skripti sa internet stranica koje bez dozvole korisnika iskoriššavaju njihove hardverske resurse za rudarenje kriptovaluta. Tu je i zaštita protiv takozvanog fingerprintinga, metode kojom oglašivačke kompanije nastoje da identifikuju korisnike na osnovu različitih faktora kao što je internet browser koji koriste, ekstenzije na browserima koje koriste, njihove IP adrese, njihove operativne sisteme i drugo.

Opisani mehanizmi zaštite već su dostupni u beta verziji Firefox 67 browsera i u nightly build verziji Firefox 68 browsera. U Firefox 67 verziji će obe zaštite biti isključene prema zadatim podešavanjima, dok će u Firefox 68 cerziji već biti uključene automatski za sve korisnike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.