Google G Suite dobija podršku za Microsoft-ove Office dokumente


Na redovnoj godišnjoj konferenciji Google Cloud Next, Google je predstavio novosti koje se tiču njihova seta kancelarijskih alata G Suite namenjenih poslovnim korisnicima.

Najveća novost je integracija podrške za direktno uređivanje Microsoft Office dokumenata unutar Google Docs, Sheets i Slides servisa, a s time i podrška za Microsoft Office formate datoteka. Ova opcija u budućnosti bi trebala biti implementirana i običnim privatnim korisnicima. Uređivanje Microsoft Office dokumenata bilo je moguće i do sad, ali samo uz prethodnu konverziju Microsoft Office dokumenata u formate koji su kompatibilni sa Google-ovim servisima.

Još jedna od novosti je mogućnost uređivanja Google Docs, Sheets i Slides datoteka unutar Dropbox-a. U poslovnom G Suite paketu Google Currents je novo ime za Google+ društvenu mrežu koja je nedavno ugašena privatnim korisnicima. Google Hangouts Meet komponenta dobija titlove u realnom vremenu što će korisnicima sa poteškoćama sa sluhom olakšati praćenje video konferencija.

Google Drive dobiva mogućnost katalogizovanja dokumenta pomoću personaliziranih metapodataka. U Gmail je implementirano sandbox okruženje radi kvalitetnije zaštite od malwarea. Android mobilni uređaji sada mogu poslužiti u procesu dvofaktorske autentifikacije pri prijavi u G Suite usluge.

Više informacija u svim novostima možete pronaći na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.