Google-vi zaposleni slušaju korisnike pametnih zvučnika


Ukoliko ste si nabavili neki pametni zvučnik tipa Google Home, Alexa ili HomePod, preporučujemo vam da malo pazite šta mu pričate, jer vaše glasovne komande slušaju zaposleni Google-a, Amazon-a i Apple-a. Predstavnici tih kompanija Bloomberg-u su potvrdili da se snimke korisnika preslušavaju sa ciljem poboljšavanja sistema prepoznavanja glasa.

Bloomberg je o ovome razgovarao sa više zaposlenih navedenih kompanija, koji su im rekli da su svašta imali prilike da čuju, uključujući i snimke koje su ukazivale na moguće seksualne napade, ali nisu smeli da intervenišu zbog politike kompanija za koje rade.

Mada će neke korisnike ovo možda šokirati jer nisu znali da njihove komande i razgovore prisluškuju Google, Amazon, Apple i ekipa, trebate znati da recimo u "terms and conditions" uslovima Amazon-a koji se dobijaju uz dokumentaciju Alexa uređaja jasno piše da se snimke osim za odgovore na pitanja i ispunjavanje zahteva korisnika, koriste i za "poboljšavanje iskustva servisa".

Naravno, svi servisi se kunu da njihovi zaposleni ne mogu da saznaju identitet i adresu korisnika kojeg "slušaju" te da se vaše snimke ne mogu zloupotrebiti, ali mi bismo vam svejedno dali jednostavan savet - pazite šta pričate svojim pametnim zvučnicima!

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.