iOS 13 donosi Dark mode na nivou operativnog sistema


Prema najnovijim glasinama koje prenosi 9to5Mac, sledeći Apple-ov mobilni operativni sistem iOS 13 trebao bi da donese nativnu podršku za dark mode, odnosno tamnu pozadinu. Ovo će svim aplikacijama omogućiti iskorišćavanje kontrasta ekrana, što će imati izravan uticaj na štednju energije. Novi Dark mode će biti dostupan kako za iPhone, tako i za iPad.

Od ostalih novosti koje će Apple predstaviti u novoj verziji iOS-a spominje se "undo" gest, dakle vraćanje radnje na prethodno stanje, ali i dublje multitasking opcije.

Promene bi trebalo da doživi i Safari browser koji bi na iPad-u u startu trebao otvoriti desktop verziju određenih stranica kako bi ih sprečio u forsiranju mobilne verzije, namenje isključivo iPhone-u. Mail aplikacija će navodno dobiti opciju "pročitaj kasnije" kao i unapređene filtere koji će lakše kategorizovati poruke.

Novi iOS bi trebao doneti i redizajn određenih segmenata interfejsa, ali i mnoge druge novosti o kojima ćemo detalje saznati za neka dva meseca, na Apple-ovoj redovitoj WWDC konferenciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.