iPhone bi mogao da postane podvodna kamera


U američkom patentnom zavodu USPTO, Apple je predao dokumentaciju za patentiranje telefona sa senzorima za snimanje pod vodom. Drugim rečima, to bi moglo da znači da bi u skoroj budućnosti mogao lansirati iPhone koji ćete moći koristiti kao punokrvnu podvodnu kameru.

Apple-ovi telefoni već poseduju IP68 standard koji im omogućava da rade u vodi na metar dubine, odnosno bolje rečeno da prežive uranjanje, ali ta vodootpornost ne znači da bi vam bilo pametno fotkati pod vodom ili slušati muziku dok ronite, a i fotke koje ćete snimiti neće biti previše kvalitetne.

Novi Apple-ov patent ukazuje na vodootporan telefon koji će vam omogućiti snimanje kvalitetnih slika i videa dok plivate ili ronite, zahvaljujući specijalnim senzorima koji će meriti količinu svetlosti u vodi, promene u bojama, dubinu, pritiska i udaljenost od objekta koji želite da snimate, pa će automatika kamere pomoću posebnog algoritma namestiti podešavanja kako biste dobili najbolji mogući snimak.

Drugim rečima, ako želite da fotkate neku ribu, iPhone će prema podacima sa tih senzora namestiti podešavanja kako bi vam ispala dobro.

Mada je Apple predao zahtev za patentiranje novog uređaja, to ne znači da ćemo tako brzo dobiti iPhone za podvodno snimanje, ali sada barem znamo da je tako nešto barem u daljim planovima ekipe iz Cupertina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.