Microsoft Edge na Chromium-u možete isprobati već sada


Novi Microsoft-ov primarni internet brpwser Edge u dogledno vreme će biti zasnovan na open source platformi Chromium. Ova je vest prvi puta bila objavljena još krajem prošle godine, a developeri u Redmondu zasukali su rukave i već izradili prvu funkcionalnu verziju nove generacije Edge-a. Ista je dostupna u dve testne verzije, Canary i Developer, za preuzimanje i isprobavanje već sada.



Canary verziju u Microsoft-u planiraju nadograđivati na dnevnoj, a Developer granu na nedeljnoj bazi. Razvoj uz pomoć testnih "insider" korisnika i open source zajednice trebao bi u skorije vreme izroditi i prvu javnu beta inačicu novog Edge-a, kao i one namenjene za macOS i sve podržane verzije Windows-a.

Za sada se promene u odnosu na "obični" Edge sastoje tek od manjih grafičkih izmena i od podrške za veći broj dodataka. Iz Microsoft-a kažu i kako sarađuju sa Google-om i širom Chromium zajednicom, i da zajedno sa njima pridonose razvoju ove platforme. Edge u ovoj verziji još je daleko od dovršenog proizvoda, ali je za sada moguće videti kako projekt napreduje i u kojem smeru.

Svi željni isprobavanja i slanja povratnih informacija Microsoft-u mogu Edge na Chromium-u preuzeti sa ovih stranica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.