Microsoft sada vredi bilion dolara


Možda se sećate da je u avgustu prošle godine Apple postao prva kompanija u svetu čija vrednost je dosegla bilion dolara. Nakon nešto lošije prodaje novih iPhone-ova vrednost kompanije je vrlo brzo pala ispod biliona, ali istovremeno je počeo da se beleži rast Microsoft-a, pa su analitičari predvideli da će ubrzo postati druga kompanija na svetu koja će doseći tu neverovatnu vrednost.

Prognoze analitičara su se sada ostvarile, pa je objavljeno da je Microsoft dosegao tržišnu vrednost od jednog biliona dolara, vrlo brzo nakon objave finansijskog izveštaja za treći kvartal fiskalne 2019. godine. Nakon objave tog izveštaja u kojem se videlo da je Microsoft-ova divizija "Productivity and Business Processes" ostvarila prihod od 10,2 milijardi dolara, što je povećanje od 14% u odnosu na isto razdoblje prošle godine (najviše zahvaljujući LikedIn-u), kao i divizija Intelligent Cloud division kojoj su se prihodi povećali za 22 posto na 9,7 milijardi dolara, vrednost dionice Microsoft-a je skočila za 3 posto na 130,50 dolara, što je tržišnu vrednost kompanije odvelo do magične brojke od 1 biliona dolara.

CEO Microsofta Satya Nadella kaže da je rast ostvaren zahvaljujući inovacijama, a kao primer je naveo Office 365 koji sada ima 180 miliona korisnika te Outlook aplikacije za Android i iOS koje su po prvi prošle brojku od 100 milijuna korisnika.

Microsoft procenjuje da će mu prihodi u četvrtom kvartalu narasti sa 32,2 milijarde dolara na 32,9 milijardi, što je u skladu sa očekivanjima analitičara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.