Microsoft testira Surface Pro sa Snapdrag-on čipovima


Microsoft već par godina u svojoj ponudi ima i hibridne laptopove iz serije Surface. Nezavisno od toga radi li se o jeftinijim modelima, za kućne (Go) ili skupljim, za poslovne korisnike (Pro) jedno je sigurno – svi su pokretani Intel-ovim procesorima.

Ali, ovo bi se uskoro moglo promeniti. Naime, Brad Sams je u svojoj objavi o dostupnosti beta verzije Firefox-a za uređaje sa ARM procesorima i Windows-om 10 naveo kako je Microsoft izradio par primeraka Surfacea Pro koji rade na Qualcomm-ovom Snapdragon čipu.

U nastavku Sims navodi i kako Microsoft razmišlja da jeftinije Surface Pro modele prebaci u potpunosti na Snapdragon čipove. Takođe Internetom kruži priča kako je Surface Go koji je predstavljen sredinom prošle godine u originalu zamišljen sa Snapdragon čipom, ali da je Intel vršio određene pritiske na Microsoft zbog čega je u konačnici Surface Go stigao sa Intel-ovim Pentium Gold procesorima.

Isti izvor navodi kako postoji dosta velika mogućnost da druga generacija Surface-a Go (koja se očekuje ove godine) stigne sa Snapdragon čipom, hoće li, videćemo kroz koji mesec. Surface Pro linija takođe bi trebala dobiti znatna poboljšanja krajem ove godine (Q4 2019) – spominju se tanje ivice oko ekrana, nove boje kućišta, USB-C port i druga poboljšanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.