Nakon kazni, na Android-u u EU od sada pet pretraga na izbor


Google je zbog Android-a u Evropskoj uniji prošle godine bio kažnjen novčanom kaznom od 4,34 milijarde evra, i to zbog iskorišćavanja dominantne tržišne pozicije. Prema podacima Evropske komisije, objavili smo tada, Google je koristio Android na telefonima kako bi, na tržišno nepošten način, povećavao svoju dominaciju na područiju pretraživanja Interneta. Kompanija je od proizvođača telefona tražila da na uređaje predinstaliraju njihovu pretragu i mobilni internet browser, što je direktno dovodilo do preusmeravanja korisnika na Google-ove usluge, zaključila je tada EU.

Kako bi izbegli ponovne kazne, u Google-u su odlučili da promene način na koji Android tretira internet pretrage. Kako su sada objavili, prvi puta kada, nakon nove nadogradnje, korisnik poseti Play Store, biće mu ponuđen izbor od pet pretraživača i pet internet browsera (kao na slici).



Korisnici će sa tog mesta moći instalirati koje god browsere i pretrage žele, kažu iz Google-a. Onima koji se odluče za preuzimanje neke od aplikacija za pretraživanje bit će ponuđeno i da odaberu zadati pretraživač unutar Chrome-a.

Najavljeno je da će ove promene biti implementirane u narednim nedeljama – kako za postojeće tako i za nove telefonne zasnovane na Android-u koji se koriste i prodaju u Evropskoj uniji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.