''Nebezbedno'' izvlačenje USB-a u Windows-u postaje standard


"Život je prekratak da bismo bezbedno izvlačili USB stick" – kaže jedna internet šala koja bi uskoro mogla da postane zastarela. Otkako je Windows-a i njihove podrške za spoljne USB memorije, memorijski se štapići moraju iz računala vaditi na "bezbedan" način, onaj koji Microsoft preporučuje. To znači da bismo, ako ne želimo nikakve probleme u radu, trebali prvo zaustaviti rad USB sticka kroz interfejs Windows-a i tek ga potom isključiti iz ulaza na kućištu. Ali, s vremenom je ova radnja mnogima dojadila pa su navikli samo iskopčati USB i nadati se najboljem.

S najnovijom promenom u Windows-om 10 takvo ponašanje više neće biti problem – naprotiv, biće standardno. Iz Microsoft-a su najavili da će u Windows-om 10 verzije 1809 (October 2018 update, inače pun problema) postaviti kao "defaultni" način rada sa USB memorijama onaj koji im omogućava brzo uklanjanje iz računala, tzv. "Quick removal".

U tom načinu rada Windows neće mariti za isključivanje memorije, osim ako ona u tom trenutku nije u aktivnoj upotrebi, odnosno ako se na nju ne zapisuju podaci.

Do sada je postavljeni način rada za USB-ove bio onaj naziva "Better performance" koji je omogućavao Windows-u da na spoljne memorije zapisuju cache podatke. Samim time memorija je češće bila aktivna i to je značilo da za njeno uklanjanje treba slediti "sigurnu" proceduru. Ovakav način rada biće moguć i dalje, ali će ga trebati ručno odabrati prema Microsoft-ovim uputstvima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.