OnePlus još ne želi savitljive telefone, ali žele pametne televizore


OnePlus se zadnjih godina razvio u jednog o popularnijih proizvođača telefona, ili kako ih oni nazivaju – killerima flagshipa. Kako je u zadnje vreme poslalo popularno imati u ponudi i telefone sa savitljivim ekranima, postavlja se pitanje – kada će stići jedan takav sa logom OnePlus-a.

Kako stvari trenutno stoje – neće još neko duže vreme. U tehnološkom svetu to bi se moglo smatrati razdobljem od barem, dve ili tri godine. Naime, CEO kompanije, Pete Lau, je tokom svog izlaganja studentima Evropskog instituta za dizajn u Milanu napomenuo kako telefoni sa savitljivim ekranom nisu spremni za mainstream tržište.

Prema njemu nije problem samo u visokoj ceni, već i u tome što takvi telefoni ne donose ništa bitno drugačije u odnosu na klasične. Ipak, Lau smatra kako savitljivi ekrani imaju potencijala, ali ne u telefonima, i ne u ovom trenutku.

Lau je takođe napomenuo kako se OnePlus želi proširiti i na druga područija poput televizora na kojima već rade neko vreme. Ali, oni ih ne nazivaju tako, već pametnim ekranima. Razloga za to ima dovoljno – prvo, OnePlus televizori ne bi trebali da koriste daljinski upravljač (Lau smatra da su oni zastareli) već će njima upravljati AI koji će lako naučiti vlasnikove navike i prema njima pripremiti relevantne informacije.

Osim televizorima, OnePlus se želi baviti i automobilima, tačnije njihovom elektronikom, jer izrada celog automobila je ipak suviše kompleksna. Zatim, Lau je napomenuo kako kompanija namerava da radi i na proizvodima ured koji će biti temeljeni na 5G mrežama, cloudu i veštačkoj inteligenciji.

Od svega navedenog, Lau kaže kako su najdalje stigli sa televizorima, ali da je uprkos tome još prerano govoriti o terminima dolaska na tržište. Što se tiče automobilskih i uredskih gadgeta, oni su u planu za koju godinu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.