Online kupovina pod uticajem alkohola u SAD-u dosegne 45 milijardi dolara godišnje


Američki portal The Hustle proveo je anketu među dve hiljade ispitanika kako bi ispitao njihove navike "pijane" online kupovine. Naravno, reč je o internet anketi, a ne o naučnom istraživanju, ali rezultati su svejedno prilično zanimljivi.

Ispitanici su u velikom broju, njih 79%, odgovorili da su u stanju alkoholizovanosti barem jednom do sada otišli na Internet, i takvi, ne potpuno svesni svojih odluka i smanjenih inhibicija i sposobnosti rasuđivanja, obavili kupovinu.

Prosečni godišnji iznos koji su korisnici procenili da ostave u raznim online prodavnicama dok su pripiti iznosi čak 444 dolara, pa istraživači iz toga zaključuju da je industrija "pijane kupovine" u SAD-u na godišnjem nivou vredna oko 45 milijardi dolara (ako se uzme da u SAD-u alkohol konzumira oko 130 miliona ljudi).

Najčešće se pijanim shoppingom bave tzv. baby boomersi (generacija rođena nedugo nakon 2. svetskog rata), i to oni sa natprosečnim prihodima. Češće se uz čašicu na Internet upute žene (80%), a najčešće kategorije na koje korisnici "pod gasom" ostave novac su odeća, filmovi, igre, tehnologija, hrana, ulaznice, knjige, oprema za dom, putovanja i sportska oprema.

Prvi izvor pijanih kupaca je Amazon, a slede ga eBay, Etsy, Target i Walmart. Zanimljivo, iako 85% Amerikanaca kaže kako im alkohol povećava potrebu za impulsnom kupovinom online, njih tek 6% izjavilo je da obično, u treznom stanju, zažali takvu kupovinu. Njih 20% obično vrati ono što su pod uticajem alkohola kupili.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.