Prodaja hard diskova u padu 12%


Od kako su cene SSD-ova postale prihvatljivije većem broju kupaca beleži se pad prodaje mehaničkih diskova. Ovakav razvoj situacije ne bi trebao nikoga da čudi – SSD-ovi su manji, lakši, izdržljiviji na udarce i ono najbitnije – osetno brži od mehaničkih diskova.

Analitička kompanija Trendfocus sprovela je istraživanje koje je pokazalo kako kupci sve manje kupuju mehaničke diskove. Samo u prvom kvartalu 2019. godine zabeležen je pad prodaje od 12%. Takođe je primećeno kako mehaničke diskove veličine 3,5“ i 2,5“ sve manje kupuju privatni korisnici, a sve više poslovni.



Izvor navodi kako je u istom razdoblju poslovnim korisnicima prodato oko milion diskova više, čime je ukupna prodaja iznosila oko 11,5 miliona primeraka. Uzrok ovoga mogu da budu kompanije poput Backbaze-a koje se za skladištenje podataka i dalje oslanjanju na mehaničke diskove.

Trendfocus navodi kako je tokom prvog tromesečja 2019. godine isporučeno 25,4 miliona mehaničkih diskova, što je za oko 4 miliona diskova manje u odnosu na zadnje tromesečje 2018. godine. Kako novi prenosni računari dolaze sve više samo sa SSD-ovima tako je broj isporučenih 2.5“ diskova pao za šest miliona, što nas dovodi do 37 miliona isporučenih diskova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.