Samsung beleži najlošiji kvartal još od 2016. godine


Samsung je objavio procenu svojih finansijskih rezultata za prvo tromesečije ove godine. U poređenju sa istim razdobljem 2018., dobit ovog južnokorejskog koncerna pala je za čak 60%. To znači da planovi nisu ostvareni, očekivanja analitičara nisu ispunjena, a kompanija bi mogla, jednom kada dođu i službeni podaci, zabeležiti svoj najlošiji kvartal još od 2016. godine – uprkos tome što dobit i dalje iznosi pozamašnih 5,5, milijardi dolara.

Mnogi investitori su očekivali ovakav razvoj događaja jer je dobit Samsung-a padala i u ranijim razdobljima. Razlozi za manju zaradu i sada su identični kao i pre – slabiji finansijski rezultati primarno dolaze iz odela koji se bavi proizvodnjom poluvodičkih čipova, a za kojima se potražnja smanjuje. Isto tako cene čipova su nešto pale u prva tri meseca ove godine pa je to dovelo do smanjene dobiti. Zbog negativnih očekivanja, deonica Samsung-a nije doživela veliku promenu cene nakon objave ovih vesti.

Analitičari smatraju da bi lansiranje novih iPhone-a do kraja godine, onih koji koriste Samsung-ove memorijske čipove i ekrane, moglo pomoći u oporavku finansijskih rezultata. Službeni kvartalni izveštaj očekuje se krajem aprila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.