Samsung Galaxy Fold ima probleme sa ekranom već nakon dva dana korišćenja


Samsung Galaxy Fold, prvi smartfon sa savitljivim ekranom koji bi se uskoro trebao pojaviti i na našem tržištu, upao je u probleme još pre službenog početka prodaje. Naime, Samsung je određenim medijima osigurao testne primerke pre nego što ih je pustio u prodaju, a jedan deo njih već je iskusio probleme o kojima su svedočili na društvenim mrežama.

Business Insider prenosi kako su četvorica recenzenata prijavila da se ekran slomio već nakon dva dana korišćenja, a da razlog tome navodno leži u odstranjivanju sloja za kojeg su neki od njih mislili da se radi o klasičnoj zaštitnoj foliji.

Samsung je navodno napomenuo da se ovaj zaštitni sloj ne skida, ali to upozorenje očito nije bilo ozbiljno shvaćeno. S druge strane, postavlja se pitanje zašto je uređaj uopšte konstruisan na način da mu je tako lako skinuti tako važan deo, tj. onaj koji može uzrokovati lom ekrana.

Na kraju krajeva, možda je ipak bolje da se ovo dogodilo sada, a ne kad uređaj krene u prodaju, jer postoji kakva-takva mogućnost da se do tada nešto po tom pitanju učini. Ako su spomenuti sloj skinuli recenzenti, dakle oni koji se s tehnologijom susreću na dnevnoj bazi, možemo zamisliti šta bi se dogodilo kad bi u ruke došli hiljadama manje iskusnih korisnika.

Samsung je u međuvremenu službeno reagovao, navodeći da će svaki testni uređaj zasebno ispitati. Pritom je potvrdio da zaštitni sloj kojeg su recenzenti skidali čini sastavni deo ekrana, bez kojeg je isti podložan oštećenjema.

Na kraju službene objave je dodano da će krajnjim kupcima ova stavka biti posebno naglašena.

A limited number of early Galaxy Fold samples were provided to media for review. We have received a few reports regarding the main display on the samples provided. We will thoroughly inspect these units in person to determine the cause of the matter.

Separately, a few reviewers reported having removed the top layer of the display causing damage to the screen. The main display on the Galaxy Fold features a top protective layer, which is part of the display structure designed to protect the screen from unintended scratches. Removing the protective layer or adding adhesives to the main display may cause damage. We will ensure this information is clearly delivered to our customers.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.