Samsung predstavio Galaxy A2 Core


Samsung je bez prevelike pompe predstavio novi Android Go telefon. Reč je o modelu Galaxy A2 Core koji se temelji na slabijem hardveru u odnosu na ostatak serije Galaxy, ali, zato ima i osetno povoljniju cenu od oko 70 evra.

Galaxy A2 Core opremljen je sa ekranom dijagonale 5“ čija je rezolucija za današnje pojmove kada postoje telefoni sa 4K ekranima, dosta niska – 960 x 540 px. Slično je i sa količinom radne i data memorije, koja u ovom slučaju iznosi 1 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Dok, za radnu memoriju pomoći nema, za data ima. Galaxy A2 Core podržava memorijske kartice pa se podatkovni prostor može lako nadograditi i naknadno. Ali, samo do 256 GB. Pokretačku snagu Galaxy A2 Core crpi iz Exyno-sa 7880, kompanijinog osmojezgrenog SoC-a.

Kao nekad u dobra stara vremena, Galaxy A2 Core ima po jednu kameru sa svake strane kućišta. Za cenovni razred, reklo bi se i sasvim solidne kamere – sa obe strane nalazi se kamera od 5 MP. Samsung je dodao i podršku za VoLTE, GPS, Wi-Fi (802.11 b/g/n )i Bluetooth (4.2 LE) tehnologije. Baterija je kapaciteta 2.600 mAh, što bi u odnosu na hardver trebalo da bude više nego dovoljno za ceo dan.

Za skraćivanje vremena na putovanjima ili šetnju kroz grad ili prirodu dodata je podrška za FM radio, a telefon može poslužiti i kao svojevrstan MP3 player. Memorije za skladištenje muzike ima dovoljno, a ima i 3,5-milimetarski audio priključak kako bi se mogle priključiti i slušalice.

Galaxy A2 Core temelji se na Android-u Go, verzije 9.0 Pie i predstavlja svojevrstan Samsung-ov odgovor na Redmi Go. Cena i novija verzija operativnog sistema (Redmi Go ima Android Go temeljen na Androidu 8.1 Oreo) idu u prilog Galaxy-ju, ali ostale specifikacije poput rezolucije ekrana (1280 x 720) i zadnje kamere (8 MP) te kapaciteta baterije (3.000 mAh) još uvek su na strani Redmi-ja koji je s cenom od oko 80 evra tek neznatno skuplji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.