Slabija dostupnost Xiaomi Mi 9 zbog problema u proizvodnji glavne kamere


Xiaomi nakon predstavljanja svog Mi 9 flagship telefona nije uspeo u potpunosti zadovoljiti potražnju na tržištu za ovim mobilnim telefonom. Do kraja prošlog meseca na lageru je bilo dostupno oko 1,5 miliona primeraka Mi 9 telefona.

U Xiaomi-ju sada otkrivaju razlog za manjak Mi 9 telefona u skladištima. Problem navodno predstavljaju mali prinosi pri proizvodnji glavne stražnje kamere telefona, koja uključuje tri različita senzora sa 6P sočivima (jedan 48-megapikselni senzor, jedan 16-megapikselni senzor i jedan 12-megapikselni senzor).

Reč je o kameri koja je složenija za proizvodnju, a proizvodnja kamere za Mi 9 Transparent Edition verziju telefona još je i složenija. U Xiaomi-ju tvrde da je nestašica Mi 9 telefona ipak rešena u Foxconn-ovim pogonima zahvaljujući naporima tamošnjih zaposlenih koji u dve smene mesečno uspevaju da proizvedu više od 1 milion primeraka Mi 9 telefona.

Prema trenutnim podacima od predstavljanja telefona u februaru ove godine pa do sada prodato je oko 1 milion primeraka ovog telefona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.