Streaming usluga Disney+ stiže krajem godine i biće jeftinija od Netflix-a


Disney već neko vreme govori kako će lansirati svoju uslugu za video streaming, a u te su svrhe čak počeli i povlačiti svoje sadržaje sa drugih platformi. Njihovi brandovi kao što su Pixar, Marvel ili Star Wars trebali bi da dobiju sopstveni streaming dom nazvan Disney+, na kojem će se osim novih izdanja moći pogledati i kompletna video arhiva ove legendarne kompanije.

Sada je Disney napokon otkrio i detaljne planove za lansiranje svoje streaming platforme. Disney+ bit će aktiviran 12. novembra ove godine. Kako bi se lakše "progurao" do korisnika u kompaniji su mu najavili i nižu cenu – umesto sadašnjih 8,99 dolara koje je potrebno platiti za osnovni pristup Netflix-u ili Amazon Prime Videu, za Disney+ biće potrebno izdvojiti tek 6,99 dolara mesečno.

Za razliku od konkurenata Disney će nuditi i plaćanje cele godišnje pretplate unapred, što će koštati 69.99 dolara – u tom će slučaju pretplatnici, dakle, dobiti dva meseca besplatno.

Na ovoj će platformi biti smešteno za početak oko 5.000 epizoda raznih Disney-evih emisija, celokupni katalog kultnog crtića The Simpsons, mnogi originalni naslovi National Geographic-a, preko 500 filmova, a novi će sadržaji biti dodavani i nakon toga. Samo u prvoj godini u proizvodnju sadržaja kompanija planira da uloži najmanje milijardu dolara.

Streaming platforma takođe će imati podršku za 4K i HDR video, a radiće na svim operativnim sistemima kao i konkurenti, smart TV-ima, konzolama i u principu svim uređajima na kojima biste poželeli da gledate serije i filmove.

Sve nabrojano, i to po nižoj cijeni – zvuči gotovo savršeno. Ali, tu je i jedan problem za potencijalne gledatelje iz Srbije. Nažalost, najave govore kako će lansiranje 12.11. biti obavljeno tek na tržištu SAD-a, a da će Disney+ postupno biti proširen i na ostatak sveta. Većinu regija planiraju pokriti u naredne dve godine, kažu, pa je moguće da ćemo se za gledanje iz Srbije morati još malo strpiti – verovatno do 2021. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.