Svetski rekorder u skupljanju igara ima ih preko 20 hiljada


Guinnessova knjiga ludih i neobičnih rekorda odnedavno je bogatija za jedan rekord koji se tiče kolekcionara video igara. Antonio Romero Monteiro iz Richmonda (američka savezna država Teksas), dobio je status Guinnessovog rekordera kao čovek sa najvećom kolekcijom igara na svetu. Njegova životna opsesija, strast i ostvarenje dečačkog sna pretvorili su se u zbirku od 20.139 igara svih mogućih vrsta i žanrova.

Monteiro na svojim policama čuva sve igre ikada izdane u SAD-u za PlayStation 2 i 3 te PSP i PS Vitu, kao i za Xbox i Xbox 360, preko hiljadu igara za PlayStation 1, preko 500 igara za Xbox One, i ništa manje ogromnu kolekciju igara za Nintendove konzole GameCube, Wii, Switch, i tako dalje… Naravno, u zbirci se nalaze i naslovi za manje popularne i poznate konzole, kao i brojni svetski rariteti.



U službenom Guinness-ovom videu ovom je kolekcionaru trebalo desetak minuta samo da pokaže sve delove svoje impresivne zbirke, a samo za tqčno brojanje iste trebalo mu je osam dana. Osim impozantne količine igara Monteiro ima i preko stotinu konzola tako da u svakom trenutku može zaigrati bilo koji naslov koji mu se u tom trenutku nađe pod rukama.

Kao ličnog favorita od svih preko 20 hiljada igara novi Guinnessov rekorder izdvojio je igru Castlevania IV, Konamijevu platformsku igru za SNES (Super Nintendo Entertainment System) izdatu 1991. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.