Tužio je Apple i traži milijardu dolara zbog pogrešnog hapšenja


Student iz New Yorka tužio je Apple i traži od njih milijardu dolara odštete, jer je, kako tvrdi u tužbi, zbog greške njihovog softvera za prepoznavanje lica uhićen za niz krađa.

Ousmane Bah (18) tvrdi da je uhapšen u svom domu u novembru prošle godine i optužen za niz krađa u Apple Store-u. Uz nalog za hapšenje bila je i fotografija muškarca koji njemu uopšte ne nalikuje, tvrdi u tužbi. Jedna od krađa za koju je osumnjičen dogodila se u junu u Apple Store-u u Bostonu, u vreme kada je Bah bio svečanoj dodeli svoje maturske potvrde, piše Bloomberg.

Detektiv njujorške policije je shvatio da Bah nije čovek kojeg traže nakon što je pregledao snimke nadzornih kamera i video da kradljivac uopšte ne nalikuje na uhapšenog studenta.

Apple ima sisteme bezbednosti koji sumnjive osobe za krađu po svojim prodavnicama identifikuju preko softvera za prepoznavanje lica. Policija pretpostavlja da je pravi lopov pronašao privremenu vozačku dozvolu koju je Bah izgubio i nju koristio za krađe, pa su Apple-ovi sistemi tako povezali Baha sa krađom.

- Morao sam odgovarati zbog nekoliko pogrešnih optužbi koje su kod mene dovele do teškog stresa i donele mi mnoštvo problema - istaknuo je u tužbi.

Apple je odbio da komentariše Bahove optužbe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.