[VIDEO] Black Shark 2 se pokazao kao izuzetno izdržljiv


Zackov način testiranja telefona nije za svakoga, pogotovo ne za one koji teško podnose namerno oštećivanje, neretko, skupih uređaja. Cilj takvog načina testiranja je uz dokazivanje otpornosti pojedinog uređaja i zabavljanje gledalaca, a u neku ruku i edukovanje korisniaka šta ne bi trebali da rade sa uređajem, ili ako baš moraju, koliko dugo to može činiti bez trajne štete.

Najnovijem testiranju podvrgnut je Xiaomi-jev Black Shark 2. Reč je o telefou koji je posebno osmišljen za gamere. Kao takav odmah je jasno da mora biti nešto izdržljiviji u odnosu na šminkerske modele, jer u žaru digitalne borbe stvari mogu izmaći kontroli. Na primer, moglo bi se dogoditi da gamer u trenutku nepovoljnog odvijanja scenarija na ekranu isti prejako pritisne i on pukne, ili da ga nervozni gamer pokuša saviti kako bi mu iskazao koliko je nezadovoljan postignutim rezultatom.

Kako bi znali koliko daleko mogu otići u tome, Zack Nelson je Black Shark 2 podvrgnuo svom setu testova. Većina njih je završila slično kao što je to bio slučaj i s većinom mobitela drugih proizvođača – zaslon se mogao oštetiti tek pod nožem tvrdoće šest, skalpel zaslonu nije mogao ništa, kao ni staklu na lećama kamera, ali je zato mogao metalu i plastici što je ionako očekivan rezultat.

Dobra vest za sve koji su nabavili ovaj uređaj, ili to tek imaju u planu, Black Shark 2 se pokazao poprilično izdržljivim. Deo zaslužan za to su metalno kućište, koje je na delovima ojačano plastičnim umetcima kako se ne bi ponovio slučaj iPad Pro koji se zbog nedostatka istih, lako prelomio.

Zatim, skener otiska prsta koji se kod ovog modela nalazi unutar ekrana uspešno je radio i nakon što je deo ekrana oštećen. Jedino se pokazalo kako nije pametno ekran zagrejavati otvorenim plamenom duže od dvadesetak sekundi. Naime, bele mrlje koje su nastale njegovim zagrejavanjem, po hlađenju nisu u potpunosti nestale.

Kao i uvek zadnji test je onaj u kojem Zack pokušava saviti (možda i prelomiti) uređaj. U videu se vidi kako Zack daje sve od sebe ne bi li uspeo da savije kućište, a time i oštetiti na primer ekran ili neku komponentu u unutrašnjosti kućišta ne bi li tako izazvao kvar uređaja. Ali, na sreću trenutnih i budućih vlasnika nije uspeo. Gotovo da se golim oko uopšte ne može primetiti da je imalo došlo do savijanja.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.