[VIDEO] Huawei P30 Pro na najpoznatijem testu izdržljivosti


Zack Nelson, poznatiji kao JerryRigEverything došao je do još jednog flagshipa - Huawei-jevog P30 Pro. Torturu, ili testove izdržljivosti kako ih sam Zack naziva, ovaj model je uspešno prošao. Štaviše, pokazao se kao znatno izdržljiviji u odnosu na prethodnika – P20 Pro.

Testiranje je počelo otvaranjem pakovanja kako bi gledaoci bili sigurni da je testirani uređaj potpuno nov. Po otvaranju, usledilo je pisanje oznaka i testiranje ekrana na osetljivost na ogrebotine. Kao i kod većine drugih flagshipa na tržištu i kod ovog su prva oštećenja ekrana nastala pod nožem tvrdoće 6, što znači kako ključevi i novčići ne bi trebali da oštete ekran, ako se nađu u istom džepu sa telefonom.



Test sa skalpelom je dao dvostruke rezultate, dobre i loše. Dobro je što skalpel nije uspeo da ošteti staklo ispod kojeg se nalaze kamere, a loše – uspeo je sastrugati boju sa metalnih delova kućišta. Ali, to se i očekivalo. Na tom testu su pali svi do sada testirani uređaji, pa ni Huawei P30 Pro nije izuzetak.

Test sa otvorenim plamenom pokazao je kako ekran uspešno odolevati plamenu do 22 sekunde nakon čega se počinju pojavljivati bele mrlje na zagrejavanom delu. Nažalost ovaj test nije jedan od onih kojeg biste trebali da ponovite pred prijateljima, jer se oštećeni pikseli po hlađenju ekrana ipak nisu oporavili kao na nekim drugim ekranima, nekih drugih telefona. Oštećenje u vidu bele mrlje ostalo je trajno.

Huawei P30 Pro ima in-display skener otisaka prstiju. Stoga je sledeći test bio onaj sa grebanjem ekrana na delu na kojem se nalazi skener. Pokazalo se kako skener funkcioniše i dalje, bez obzira što je površina iznad njega dosta oštećena.

Zadnji test je test savijanja i Huawei P30 Pro ga je uspešno prošao. U videu se ne može ne primetiti da Zack ulaže znatan napor kako bi savio uređaj, što mu ne polazi za rukom. Ovo je ujedno i jedno od mnogih poboljšanja u odnosu na prošlogodišnji P20 Pro model. Podsetimo, test savijanja P20 Pro nije prošao – staklo iznad ekrana se raspuklo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.