[VIDEO] Ovako se izrađuje Apple-ova kartica


Kad Apple krene u neko novo područije koje uključuje izradu fizičkog proizvoda za očekivati je da će svakom novom komadu hardvera posvetiti neverojatnu količinu vremena kako bi on bio izrađen po njihovim standardima kvaliteta. Ponekad se toliko zanesu u dizajniranju detalja da to graniči sa opsesijom Jobsovskih razmera – setimo se samo tzv. "jet black" boje na iPhone-ima ili zlatnog Apple Watcha i "hypea" koji je oko istih bio kreiran proteklih godina.

Na prošlomesečnom predstavljanju novih usluga Apple je najavio kako će se uskoro baciti i u bankarstvo, tj. da će u saradnji sa Goldman Sachs-om ponuditi sopstvenu kreditnu karticu. Ista će korisnicima nuditi niže naknade, "cash back" program, ali i ne baš povoljne kamate – ali nije u ovom tekstu reč o tome. Reč je o – dizajnu. Apple-ova kreditna kartica sama po sebi biće mnogima predmet želja, ma kakve finansijske pogodnosti nosila ili ne.

Kao prvo, kartica Apple Card je izrađena od titanijuma, materijala koji je lagan, čvrst, savitljiv, ne rđa, nije toksičan i ne izaziva alergijske reakcije. Iako to nije prva metalna kreditna kartica u istoriji, biće prva koja je izrađena na Apple-ov "unibody" način, izrezivanjem iz komada titana umesto standardnog presovanja – kao što se rade, na primer, kućišta za MacBook ili Mac Mini. Nakon što je CNC mašina izreže, posebnim alatom će u materijalu izraditi i mesto za čip.

Nakon toga laser će ugravirati Apple-ov logotip nagrižene jabuke i to kreirajući urez poprečnog V-preseka kako bi se s njega svetlost lepše reflektovala. Na prednjoj strani kartice, osim čipa i jabuke, biće ugravirano još samo ime vlasnika.

Treba li uopšte spomenuti da će na slovima i čipu svi uglovi biti zaobljeni kako bi se uklopili u dizajn same kartice? Pa kad je već tako prelepa, koga briga za 13-23% kamate koja se mora platiti za njeno korišćenje?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.