[VIDEO] Uspešno hakovanje otiska prsta Galaxy-a S10


Samsung Galaxy S10 dolazi sa ultrazvučnim senzorom za prepoznavanje otiska prsta koji je direktno ugrađen u staklo ekrana. Samsung je rekao da taj sistem ne samo što bolje funkcioniše, već pruža i veću dozu bezbednosti.

Na žalost po južnokorejskog proizvođača telefona to očito baš i nije tako, jer je korisnik Reddit-a pod nadimkom darkshark9 uspeo da hajuke taj sistem na neverovatno jednostavan način.

Za početak darkshark9 je fotografisao otisak prsta na vinskoj čaši vlasnika telefona kamerom telefona, s time da tvrdi kako bi sa kvalitetnim DSLR-om to mogao učiniti fotkanjem iz daleka, preko čitave sobe.

Nakon toga digitalnu kopiju otiska ubacio je u Photoshop kako bi povećao kontrast i stvorio alpha masku, dok je u 3ds Max-u koristio "geometry displacement" i kreirao 3D model.

Taj model je potom ubacio u softver za 3D štampanje i ištampao ga pomoću AnyCubic Photon LCD resin štampača, koji je precizan unutar 10 mikrona, što je više nego dovoljno za dobivanje svih brazdi, odnosno papilarnih linija.

Nakon 3D štampanja koje je trajalo 13 minuta 3D model je uspešno iskoristio za otključavanje Galaxya S10, kao što možete videti u ovom videu.

via Gfycat

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.