Vivaldi browser do kraja godine i u verziji za Android uređaje


Glavni izvršni direktor kompanije koja stoji iza internet browsera Vivaldi, Jon Von Tetzchner, dao je ekskluzivni intervjuu za portal CNET. U njemu je najavio kako će do kraja godine biti dostupna verzija Vivaldi browsera za operativni sistem Android.

Novi browser neće biti zamišljen kao direktna konkurencija poznatijim browserima na Android sistemu kao što je Chrome već u početku biti namenjen iskusnijim korisnicima koje zanima maksimalna personalizacija njihovih browsera.

Takođe, početna verzija Vivaldi browsera za Android uređaje neće nuditi sve opcije koje se mogu naći u aktealnoj Vivaldi 2.4 desktop verziji.

U kompaniji se zalažu za sprečavanje praćenja korisnika (tracking), privatnost korisnika te smanjenje oglašivačkog sadržaja. Što se tiče reklama, Jon Von Tetzchner upućuje na spoljna rešenja dostupna putem ekstenzija za browser.

Ipak najveća novost je odluka da se uz mobilnu verziju Vivaldi browsera predstavi i zasebni klijent za elektroničku poštu definisan za sada kao autonomni modul putem kojeg će se moći koristiti i poznati servisi kao što je Gmail. Kao i u slučaju mobilnog browsera i autonomni modul za elektronsku poštu bi trebao da bude dostupan do kraja ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.