Windows 10 od maja će zahtevati diskove od najmanje 32 GB


Krajem sledećeg mjeseca Microsoft bi trebao da omogući svim korisnicima Windows-a 10 nadogradnju na najnoviju verziju, onu oznake 1903 i naziva Windows 10 May 2019 Update. Preuzeti ovogodišnju prolećnu nadogradnju moći će svi oni koji su pre toga na računaru imali aktuelnu verziju (October 2018 Update) i oni koji zadovoljavaju nove, pomalo izmenjene, minimalne hardverske zahteve.

Naime, u popratnoj dokumentaciji za Windows 10 verzije 1903 stoji da će po novome za instalaciju biti potrebno imati hard disk kapaciteta od najmanje 32 GB. Do sada je ovaj minimalni prag bio postavljen na 16 GB za 32-bitni, te na 20 GB za 64-bitni Windows. Od maja će, dakle, i za 32-bitnu i za 64-bitnu verziju biti potrebno imati nešto više prostora na disku.

Ova promena verovatno neće zabrinuti veliku većinu korisnika, ali mogla bi pogoditi neke koji koriste novi Windows, i žele da nastave da ga koriste, na nekim manjim i starijim SSD diskovima ili laptopovima sa malim eMMC diskovima. Jedan od razloga za ovu promjenu je, kažu, činjenica da će Windows početi da rezerviše po 7 GB prostora na primarnom disku za potrebe budućih nadogradnji, što je najavljeno još početkom godine.

Veća "glad" za skladišnim prostorom neće zahvatiti verzije Windows 10 IoT Enterprise, dok ostali hardverski zahtevi za sve ostale verzije nisu izmenjeni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.