Windows 10 sve više raste, Windows 7 pada


Prema istraživanju analitičke kuće NetMarketShare za mesec mart, Windows 10 značajno ubrzava povećanje svog tržišnog udela. Tako je u odnosu na mesec februar, Windows 10 povećao svoj udeo čak za 3,32%, ili ukupno 43,62%, što je svakako dobra vest za Microsoft, koji već duže vreme ima problema sa ubeđivanjem korisnika da pređu sa Windows 7 na Windows 10.

U istom spomenutom periodu, Windows 7 je zabeležio pad na 36,52%, što čini razliku preko 7 posto u korist novijeg Microsoft-ovog operativnog sistema. Takođe, bržem prelasku trebalo bi pomoći i približavanje prestanka podrške za Windows 7 koje je najavljeno za januar sledeće godine, a uskoro se očekuje i Windows 10 update (April 2019 Update) koji bi još više trebao pojačati prihvaćenost aktuelnog OS-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Srdjan kaže,

    Prelaze ljudi sa windows 7 na windows 10 samo iz razloga zato što znaju da će podrška biti ukinuta. To je bezobrazluk kompanije, platiš licencu i na kraju ti kažu, mi više nećemo imati podršku za taj operativni sistem... Prelaskom na operativni sistem Windows 10 ukoliko imate firmu koja ima tipa 50ak računara to znači teško mreži i administratorima da iskontrolišu silne update-ove (zakrpe) windowsove jer nisu umeli da naprave operativni sistem kako treba. Evo svi željno isčekujemo april 2019. da vidimo koliko će problema nastati posle najveće nadogradnje čuvene desetke!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.